شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سال 2022
به گزارش تیم بهداشت حرافه ای گروه ?????? ????? سازمان بین المللی کار (International Labour Organization) از سال 2003 با هدف پیش گیری از حوادث و بیماری های ناشی از کار، مناسبتی را در روز 28 آوریل (مصادف با 8 اردیبهشت ماه) به نام روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای برگزار می کند. برگزاری این مراسم یک بخش مهم از استراتژی های جهانی سازمان بین المللی کار برای ارتقای ایمنی و بهداشت حرفه ای در همه محیط های کاری است که باعث ارتقای آگاهی و همچنین افزایش امنیت و سلامت در محیط کار می شود.
سازمان بین المللی کار ILO از کلیه دولت ها، سازمان ها وبخش های خصوصی و کارفرمایان و کارخانجات در برگزاری این مراسم حمایت و پشتیبانی می کند.
هدف از نام گذاری این روز، دستیابی به توسعه پایدار با ایجاد محیط کاری ایمن و مطمئن برای تمامی کارگران و کارمندان تا سال ۲۰۳۰ و به اتمام رساندن انواع کار کودکان تا سال 2025 است.
دسترسی به این اهداف نیاز به یک رویکرد هماهنگ و یکپارچه برای حذف کار کودکان و ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای دارد.
شعاری که سازمان ILO برای سال 2022 در نظر گرفته است عبارتست از :
با همکاری همدیگر، فرهنگ ایمنی و سلامت مثبتی را بسازیم.
در جریان پاندمی کووید 19 مشاهده کردیم که در اختیار داشتن یک سیستم ایمنی و سلامت کار قدرتمند (که شامل مشارکت و همکاری معنادار دولت ها، کارفرمایان، کارگران، عوامل اجرایی سلامت عمومی و کلیه مقامات در سطوح ملی و محلی می باشد)، جهت حفاظت از محیط های کار و صیانت از ایمنی و سلامت کارگران بسیار حیاتی است.
در جریان بحث و گفتمان های اجتماعی اثربخش، دولت ها و آحاد جامعه به شکلی فعالانه، در کلیه مراحل فرایند تصمیم گیری ایمنی و سلامت کار مشارکت داشته اند. مهم است که در روند توسعه و بازنگری برخط مشی های ایمنی و سلامت کار و چارچوب های مقرراتی، چالش های جدیدی را کشف نمود. در واقع گفتمان های اجتماعی نه تنها در تقویت خط مشی ها و استراتژی های ایمنی و سلامت کار همکاری می کنند، بلکه ضروری است تا با ایجاد تعهد، مسیر استقرار یک سیستم اثر بخش را ایجاد نمود.
وجود یک فرهنگ ایمنی و سلامت کار قوی در محیط کار یک حق همگانی در دست یافتن به محیط کاری ایمن و سالم است که توسط مدیریت و شاغلین ارزشگذاری و ارتقا داده می شود.
یک فرهنگ ایمنی و سلامت کار قوی براساس مشارکت همگانی ساخته و پرداخته می شود که به واسطه آن، مشارکت کلیه سطوح سازمانی به شکل معناداری به منظور تقویت ایمنی و سلامت کار جلب می شود.
یک محیط کاری با یک فرهنگ ایمنی و سلامت کار قوی، شاغلین احساس راحتی در قبال ریسک ها یا خطرات ایمنی و سلامت کار دارند و مدیریت با همکاری فعالانه شاغلین، همواره سعی در یافتن راهکارهای مناسب، اثربخش و پایدار می باشد. همچنان که همه ما امروزه با بحران های بهداشتی در دنیا و ریسک های ایمنی و سلامت کار به طور پیوسته دست و پنجه نرم می کنیم، می بایست همه سطوح در ساختن یک فرهنگ ایمنی و سلامت کار قوی کوشا باشند.