به گزارش مجله خبری گروه ?????? ????? (مرکز تشخیص و درمان سرطان صدرا) سرطان معده (بخش فوقانی دستگاه گوارش)، در واقع حاصل تکثیر بی رویه سلول های سرطانی در لایه های معده می باشد. یکی از بزرگترین خطرهای این بیماری، تشخیص سخت آن است. از آنجایی که سرطان معده معمولا در مراحل اولیه علائم خاصی از خود نشان نمی دهد، اغلب در مراحل ابتدایی تشخیص داده نشده و درمان را سخت میکند. با شناخت عوامل خطر و بکارگیری روشهای پیشگیری میتوان شانس ابتلاء به این بیماری را کاهش داد.
یکی از علت های موثر در ایجاد این سرطان، بیماری ریفلاکس اسید معده است؛ این بیماری می تواند ناشی از چاقی و استعمال دخانیات باشد. بیماری ریفلاکس اسید معده (GERD) به علت بازگشت مکرر اسید معده به مری بوجود می آید؛ علاوه بر این، ارتباط قوی میان سرطان بخش اصلی معده با رژیم غذایی شور یا دودی وجود دارد. نکته حائز اهمیت این است که با گسترش کاربرد یخچال ها در نگهداری غذاها در سرتاسر جهان، میزان سرطان معده رو به کاهش است؛ زیرا دودی کردن و نمک سود کردن غذاها بسیار مضر بوده و از عوامل سرطان معده به حساب می آیند.
بر اساس NCI، سرطان معده اغلب در مراحل اولیه علائمی از خود نشان نمی دهد و متاسفانه هنگامی که افراد از وجود آن آگاه می شوند، به مراحل پیشرفته رسیده است.(البته این موضوع در همه موارد صادق نیست)
در صورتی که پزشک جهت بررسی دقیق تر، نیاز به انجام راه های تشخیصی بیشتری داشته باشد موارد زیر برای بیمار انجام خواهند شد:
معمولا، جهت درمان سرطان معده از یک یا ترکیبی از موارد زیر استفاده می شود:
علت ایجاد سرطان های ناحیه ی معده و مری به صورت واضح مشخص نیستند،به همین دلیل روش هایی منحصرا جهت پیشگیری از سرطان معده وجود ندارد.